Nagellak-advies: Do’s and Don’ts

Nagellak is voor vele de vijand, en dan vooral als het gaat om het aanbrengen van de nagellak en het dan ook nog eens te laten drogen, zónder dat er natuurlijk een beschadiging op komt.

Tja, hoe doe je dat toch? De nagellak per-fect aanbrengen op je nagels? In eerste instantie denk ik: oefenen. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het zou gaan. Toch zijn er een aantal do’s en don’ts die je kunt toepassen waardoor het nagels lakken misschien iets makkelijker en mooier wordt. Hier komen ze!

Don’t: Je hele nageloppervlak gaan lakken. Hierdoor lijkt het alsof je bredere nagels hebt.
Do: Binnen het oppervlak lakken dat aangegeven is op de afbeelding hieronder. Hierdoor lijkt je nagel dunner, waardoor je vinger ook wat slanker lijkt.

nagel.jpg
Bron: google afbeeldingen, bewerkt via paint

Don’t: De bovenkant van je nagel vijlen. Dit spreekt voor zich, maar toch hoor ik nog vaak dat mensen de bovenkant van hun nagels vijlen zodat de oppervlakte gladder wordt. Je nagels worden hier slap van en knappen sneller af.
Do: Een basecoat aanbrengen op je nagels! Dit zorgt ervoor dat de ribbeltjes als ware ‘opgevult’ worden met de basecoat en je daardoor een gladde nagel krijgt!

Don’t: Weinig tijd nemen voor je nagels. Hierdoor wordt het slordig, komen er halen in de lak en zal het er niet verzorgd uit zien. (Geloof me, ik heb hier ervaring mee. Soms gaat het zelfs zo ver dat ik mijn nagels nog even snel in de bus voor mijn werk lak. Not so handy!)
Do: Er goed voor gaan zitten en er de tijd voor nemen. Bijvoorbeeld vlak voor een film: tijdens de film zit je stil en heeft je nagellak de tijd om te drogen!

Don’t: Je nagellak erop laten zitten als hij afbladert.
Do: Je nagellak potje meenemen en het bijwerken, of de nagellak eraf halen.

Don’t: Als er een haakje in je nagel zit, eraan frunniken. Hoe groot de verleiding ook is!
Do: Zorg dat je een nagelvijltje bij je hebt of dat je er een van iemand kan lenen, zodat je je nagel bij kan vijlen. Geen nagelvijltje? Een pleister om je vinger heen zou kunnen helpen!

Een manier om je nagellak aan te brengen, is om het kwastje over het midden laat glijden (stap 1, de eerste nagel), en daarna de zijkanten opvult (stap 2, tweede nagel). (zie afbeelding hieronder) Zorg dat er voldoende nagellak op het kwastje zit, anders krijg je ribbeltjes/puntjes in je nagels die niet bedenkt zijn. Er opnieuw overheen gaan zal er voor zorgen dat het geheel er niet netjes uit ziet. (Dit overkomt me zo vaak, en het is niet erg als je een foutje maakt! Oefening baart kunst ;))
Zorg er ook voor dat als je iets op moet vullen doordat het niet goed bedekt is, dat de onderlaag altijd droog is! Anders zal het misgaan.

nal
Bron: google afbeeldingen, bewerkt via paint.

En de uiteindelijke kunst is natuurlijk het wachten. Ja, ook ik ben ongeduldig. Bij mij gaat het vaak fout. Maar de pleasure die ik krijg als het toch lukt, daar gaat het uiteindelijk om! (En dat laat ik dan ook aan iedereen zien!)

-Carmen
OFL
Advertenties

4 reacties op ‘Nagellak-advies: Do’s and Don’ts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s