Spa-dagje voor jezelf!

Laatst had ik een vrije dag (goh Carmen, die heb je in een vakantie!) en besloot ik om mezelf eens te verwennen met een ‘mini-spadag’. Lees je met me mee?DSCF0029.JPG

In de ochtend werd ik wakker en besloot ik een lekker ontbijt voor mezelf te maken: bananenpannenkoeken! Het recept is heel makkelijk en ik zal het dan ook met je delen.

Recept bananenpannenkoeken
DSCF0030
Benodigdheden (1 persoon)
– 2 eiren
– 1 banaan
– pan
– boter
– mixer
– plastic schaal

Stap 1.
Je pelt de banaan en snijd hem in hele kleine stukjes (hoe kleiner hoe beter). Vervolgens stop je het in een plastic schaal en voeg je hierna pas de eieren toe. Dit is erg belangrijk (las ik ergens, haha). Je mixt het totdat de banaan 100% vloeibaar is en er bubbeltjes in het beslag zitten.

Stap 2.
Je zet de pan op het fornuis en laat de boter smelten (niet te veel boter want anders wordt de pannenkoek minder lekker). Het beslag laat je in de pan gaan en de grote en dikte van je pannenkoek bepaal je zelf! Ik vind het lekker om hem wat dikker en kleiner te maken, zodat hij lekker knapperig van de buitenkant is maar zacht in het midden.

Stap 3.
Het is belangrijk om bij de pan te blijven, omdat de pannenkoek snel verbrandt (zoals je bij mij ook ziet.. oeps). Je draait hem een paar keer om en na een paar minuten is je pannenkoek klaar! Uit mijn beslag kon ik drie pannenkoeken halen.

De bananenpannenkoeken waren erg lekker en vullend. Met een glas melk was mijn ontbijt compleet. Na dit lekkere ontbijt besloot ik om mezelf een eigen masker te maken. Omdat ik niet erg bekend ben met zelfgemaakte maskers (alleen het koffiemasker heb ik wel eens eerder gebruiken, het recept hiervan vind je hier) koos ik een masker wat basic en makkelijk was. Hiervoor had ik ook maar twee producten nodig: yoghurt en honing.

Honing-yoghurt masker

Waarom gebruik ik honing en yoghurt?
Yoghurt: tegen puistjes, wijde poriën en een verbrande huid.
Honing: honing verwijdert vuil en onzuiverheden op de huid zonder dat deze wordt beschadigt of uitdroogt. Ook heeft het een antibacteriële werking wat onzuiverheden en acne tegengaat.

Het masker zelf is makkelijk te maken. Je voegt 1 theelepel honing samen met een theelepel yoghurt (natuurlijk gebruikte ik weer een eetlepel, want ja, ik doe gewoon lekker anders) en mixt dit. Zelf gebruikte ik magere yoghurt omdat we geen normale yoghurt thuis hadden. Ook dit werkte prima! Na 15 minuten (dit zou moeten, maar ik vergat de tijd en liet het masker er 20 minuten op) haalde ik het masker eraf. Mijn huid voelde heerlijk zacht aan en ik merk ook dat ik nu minder last heb van acne. Hoera!

Na dit heerlijke masker besloot ik om ook nog een lipscrub voor mezelf te maken. Helaas had ik geen potje waar ik het in kon doen, dus werd ik gedwongen om het na gebruik weg te gooien. Als jij wel een potje hebt waar je het in kan doen, is het beste om dit te bewaren in de koelkast en om de twee weken een nieuwe te maken! Ook deze lipscrub was niet erg moeilijk.

Lipscrub


Benodigdheden:

– 2 theelepels kristalsuiker
– 1 theelepel olijfolie
– 1 theelepel honing
– schaal

De benodigdheden hierboven doe je in een schaaltje en dit mix je goed met elkaar. Dan ben je eigenlijk al klaar! Je doet deze scrub op je lippen en laat deze twee minuten intrekken. Zelf deed ik het iets langer, zo’n 5 minuten, en scrubde ik ook echt even over mijn lippen heen om alle losse velletjes te verwijderen. Mijn lippen voelden iets zachter na de tijd, maar om dit gevoel te blijven behouden zul je dit toch wel dagelijks moeten doen. Misschien toch handig om een klein bakje te halen, Carmen? 😉

Dit was mijn ‘mini spa-dag’ alweer! Na de tijd kun je natuurlijk ook nog een leuke film kijken of een fruithap maken, daar ben ik zelf ook erg fan van.

Houd jij weleens spa-dagjes voor jezelf?

-CARMEN
2

 

Een gedachte over “Spa-dagje voor jezelf!

Plaats een reactie